Ok kembali setelah lama mendiam kan diri bercuti-cuti,HAHA
huh.meh sini den nak habak mai,nie perjalanan palaing jauh sekali,HAHA


jumaat,27MAY :bertolak naik bas pukul 2.00 ke TBS(terminal bandar selatan),sampai teros
naik train g ampang,hah ni satu nak habak nie,gelabah punye pasal aku salah train,HAHA.beli je tiket ke cahaya,aku kne transit kat cho sow lin*lebih kurang ah aq pon x sure tempatnye,then ngam2 je smpai sne aq turun sat g aq nmpk ade stu train lagi smpai,mati-mati ingt tu train g
ampang,aku pun apa lagi naik je bedal,HAHAH.5 minit kemudian rasa macam lain mcm.YA
ALLAH,ptt la nie aku da patah balik,HAHA.apa lagi turun next station pergi tmpt transit uh
balik,adoii!! then baru la betul aku naik train p ampang,HAHA

sampai je ampang dah nak maghrib,masuk je dlam rumah lepak2 tgk tv kejap,lepas maghrib kluar p lepak mamak,sementara nk tunggu yang lain siap2 nak bertolak

Sabtu,28 May :lebih kurang dalam pukul 1 gtu packing2 barang masuk kereta,siap2 nakbertolak ke utara,HAHA,dalam perjalanan masing da kene tembak dah*tido,HAHA.sadar da ada kat PPT(Petronas Penapisan Terengganu)tempatnya sumpah cool bila malam,bila siang mcm x de ape pon,HAHAH sbb x nmpk lampu2.


Petronas Penapisan Terengganu

teruskan perjalanan dengan aku membantai tido,HAHA,sampai je lebih
kurang dalam pukul 6.00 pagi,then singgah kat masjid solat subuh,lepas solat
je tros bergerak mencari sarapan,tidak ku sangka rupa-rupanya,orang
terengganu pagi2 da makan berat2,HAHA.bedal nasi kerabu dengan nasi
dagang,huii!!! lepas je makan kami pon beransur,memandangkan hotel
x boleh nk di check in lagi so tdo dalam kete dulu la jawab nye,*aku puas tdo
da x pe,HAHA.so park kat waterfront K.T tdo dlm kereta,
dlm pukul 10 lebih kurang gtu bru lah dapat check in hotel

then stay kat K.T selama dua hari,hari isnin pagi nnt baru naik ferry ke pulau redang

isnin 30,May : pukul 11 pagi bertolak menaiki feri.seriously agk excited sbb first time naik ferry
HAHAH,
perjalan lebih kurang dalm 45minit- 1 jam,sampai kat pulau anggaran dalam tengah hari sbb
sampai check in-letak barang dalam bilik-turun makan tgh hari,HAHA
then masuk bilik lepak2 kejap sbb pukul 2.30 ada aktiviti snorkeling kat pulau lain,baru
1st day dah ada activity,gler cool!! sharp pukul 2.30 dah tggu kat pantai tguu abg2
pulau panggil rasa tak sabar + takut cikit,HAHA

da ready,semua naik kat boat/ferry.kami naik kat boat ala2 boat ikan gtu ah sbb
best skt terbuka boleh nmpk pemandangan sekeliling,perjalanan lebih
kurang 20 minit ke tmpt tersebut smpai2 apa lagi x pikir panjang terjun,
sekali selam,alamak sumpah canti babe coral n ikan-ikan Kat stu,
mmg rugi la kalau sapa x nk snokerling bila kemana-mana pulau,huhhh!!

then abg uh just bagi 1 hour to snorkeling,lepas 1 jam bertolak balik ke pulau,
smpai2 terus minum petang,mmg tepat pada masa nya,mmg tengah lapar pon
lepas berenang-renang nie,HAHA lepas je mkn petang apa lagi masuk bilik mandi,
bantai tido,sumpah lepak gler*mmg penat gler,

malam aktiviti BBQ pulak,tp x de la best sgt sbb makan pon x bnyk mana,ingt kan ada la sotong,
udang semua,tp yg ada ayam,sate n ikan jee,tp boleh la buat kenyang
esoknya kita jalan kan aktiviti yang sama juga,cuma bezanya 2x snorkeling,
pagi kat redang marine park.lagi best kalau x ramai orang,keadaan time uh
agk rmai orang tp tempat nie pon mmg agk best gler ah sbb die tempat terpelihara,



then petang uh,pergi snokerling lagi tp kali nie kat pulau lain,HAHAH
hari2 mcm nie mmg best tapi boleh terbakar kulit,HAHAH.tp kali nie best skt,
sbb first time dapat tengok ikan nemo live depan mata,bukan dalam akuarium,
tp betul2 tenung punya,HAHA abg uh siap tolongtangkapkan lagi,
tp kene lepaskan balik x leh bawak balik sbb die boleh hidup kat sarang die jee

ptg uh main bola tampar pantai,buat pertama kali aku memakan
pasir tanpa kerelaan,HAHA then esk pagi dah packing2 nak bertolak
balik naik feri pukul 11.00,but apa pon mmg puas hati
kat pulau tu,berhasrat untuk mengunjungi pulau lain pula,
maybe perhentian,HAHA just wait .

*Anyway thanks to maklang,paklang coz ajak pergi redang,HAHA
and pakngah,makngah,fatin,nabila,nabil,naim fiqri n the kuat merajuk ilham,HAHA
mmg best!!! :D









0 Comments:

Post a Comment



Newer Post Older Post Home

Powered by Blogger.

Aidil Zakaria

My photo
hey guys i am gigi or the real name is aidil i am 18 on 2010 i am single but not available right now photography is my hobby for me i am the amature photographer

Muhammad Shakir Bin Sukor

Muhammad Shakir Bin Sukor
Muhammad Shakir Bin Shukor who was famously known as akie had passed away on 2nd aug 2009 leaving all his beloved family and friends missing him so dearly. we'll miss you akiemos! akiemos; Akie Must Owes Succeed. rest in peace my dear. Al-fatihah.

Photo

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

BACKBONE!!

Photobucket

Photobucket


Photobucket

Photobucket
There was an error in this gadget

Followers